portret

Guido Weijers

Seizoen 2022-2023
Oudejaarsconference 2022
-speellijst

Over 'Oudejaarsconference 2022'
"Voor de 11e keer vat de cabaretier met de meest vooruitziende blik, de tijdsgeest pijnlijk grappig samen. Met zijn vlijmscherpe tong en intelligente humor fileert Weijers 2022 tot op het bot.

Creatieve hersenspinsels zorgen voor een avond vol slimme doordenkers en hilarische terugblikken. Wat er ook gebeurt, humor is het medicijn. Dus lachen zullen we! In vreemde tijden moet de hofnar nou eenmaal stevig van zich laten horen. Live is leuker dan op TV. Dus graag tot in het theater!"

Impresariaat
Impresariaat George Visser Productions

Laatste nieuws
-al het nieuws over Guido Weijers

Bio.txt
Guido Weijers werd geboren op 30 juli 1977, in het brabantse dorpje Boxmeer (onder Nijmegen). Tijdens de eindexamenuitreiking op de HAVO trad hij voor de eerste keer op als cabaretier. Bij drie toneelscholen (Maastricht, Eindhoven en Arnhem) werd hij afgewezen. Na een jaar CMV in Arnhem studeerde hij Toerisme in Breda. Daar werd hij enkele malen gevraagd om wat avonden te presenteren en 'aan elkaar te praten'. In 1997 en 1999 huurde hij het Chasse Theater in Breda en het Weijertheater in Boxmeer af, om oudejaarsconferences in eigen beheer te spelen. Hij meldt zich aan voor het Leids Cabaret Festival 1999 en in 2000 bij het Cameretten Festival. Bij het Leids haalde hij niet de finale, maar in Rotterdam lukte hem dat wel en won hij ook de publieksprijs.

In de jaren daarna speelt hij met veel succes zijn solo-voorstellingen Oxymoron, Myosotis en XIPNAO. Zijn populariteit bij het publiek staat in schril contrast met zijn populariteit onder collega's die Weijers populisme verwijten en zich ergeren aan de commerciele manier waarop Weijers werkt. Begin 2006 wordt hij beschuldigd van het stelen van grappen van de Britse stand-up comedian Jimmy Carr.Weijers ontkent in alle toonaarden.

In 2006 tekent hij een contract bij SBS6 voor onder meer het brengen van een oudejaarsconference die tussen 2006 en 2010 bij SBS6 worden uitgezonden.

In augustus 2011 maakt Weijers de overstap naar de KRO bekend. Vanaf december 2011 presenteert hij wekelijks het tv-programma 'Weijers ontweekt' waarin hij met een humoristische blik naar het nieuws en non-nieuws van de afgelopen week kijkt. Met actuele conferences met publiek, persiflages, filmpjes, commentaren en interviews met gasten. Daarnaast is hij in december 2012 met een oudejaarsconference bij de KRO te zien.

Vanaf 2013 tourt hij met zijn theaterprogramma 'V'. In februari 2014 tekent hij bij RTL4. De zender zal niet alleen de tv-registratie van 'V' uitzenden, maar hij maakt ook de eerste oudejaarsconference van RTL4, te zien op 31 december 2014.

Hij wordt ook politiek actief, als lijstduwer op de kandidatenlijst voor Partij voor de Dieren bij de Europese verkiezingen.