portret

Micha Wertheim

Seizoen 2023-2024
Micha Wertheim voor twaalven (oudejaarsconference)
-speellijst

Over 'Micha Wertheim voor twaalven'
"Eindelijk is het zover, uw lievelingscabaretier, die door anderen niet begrepen wordt, maar die u wel kunt waarderen, mag het oude jaar afsluiten op NPO1. U kunt daar bij zijn. Live, en rechtstreeks vanuit het theater. Hoe dat kan? Dat zal op de avond zelf moeten blijken."

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Micha Wertheim

Bio.txt
Na het voltooien van zijn studie Cultuur- en Wetenschapsstudies in Maastricht, besluit Micha Wertheim (Groningen 1972) auditie te doen in Toomler, de thuisbasis van het Amsterdamse stand-up gezelschap Comedytrain, waar hij nog regelmatig te vinden is.

Naast het podium maakt Wertheim onder meer radiodocumentaires voor de VPRO, levert hij tekstbijdragen aan het televisieprogramma Dit Was Het Nieuws en schrijft hij regelmatig columns voor ondermeer het radioprogramma Spijkers met Koppen. Verder publiceert Wertheim verhalen, reportages en recensies in onder andere de Volkskrant, Rails en de Groene Amsterdammer.
Voor VPRO's Vila Achterwerk maakt hij de animatieserie Vingers, gebaseerd op het kinderboek Duimelotje dat hij samen met illustrator Cristina Garcia Martin maakte.

Aan het einde van de tv-registratie van het programma 'Voor heel even' wordt bekend gemaakt dat hij op 31 december 2023 voor BNNVARA de oudejaarsconference verzorgt. bron: o.a. harrykies.nl