portret

Micha Wertheim

Seizoen 2022-2023
Micha Wertheim voor heel even
-speellijst

Over 'Micha Wertheim voor heel even'
"In zijn vorige programma vuurde Wertheim zijn eigenzinnige grappen, verhalen en beschouwingen af op het publiek, met als rode draad de vraag hoe we moeten omgaan met alle apocalyptische informatie die ons dagelijks overspoelt. In zijn nieuwe voorstelling gooit Wertheim het over een andere boeg. Hij zoemt in, en in, en dan nog iets verder in. Tot er heel weinig overblijft. En dan... Dan zoemt hij nóg verder in. Tot er zo weinig overblijft dat je er een hele avond mee kunt vullen: Micha Wertheim voor heel even."

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Micha Wertheim

Bio.txt
Na het voltooien van zijn studie Cultuur- en Wetenschapsstudies in Maastricht, besluit Micha Wertheim (Groningen 1972) auditie te doen in Toomler, de thuisbasis van het Amsterdamse stand-up gezelschap Comedytrain, waar hij nog regelmatig te vinden is.

Naast het podium maakt Wertheim onder meer radiodocumentaires voor de VPRO, levert hij tekstbijdragen aan het televisieprogramma Dit Was Het Nieuws en schrijft hij regelmatig columns voor ondermeer het radioprogramma Spijkers met Koppen. Verder publiceert Wertheim verhalen, reportages en recensies in onder andere de Volkskrant, Rails en de Groene Amsterdammer.
Voor VPRO's Vila Achterwerk maakt hij de animatieserie Vingers, gebaseerd op het kinderboek Duimelotje dat hij samen met illustrator Cristina Garcia Martin maakte.
bron: o.a. harrykies.nl