portret

Dorine Wiersma

Seizoen 2022-2023
Vlieg op!
-speellijst

Over 'Vlieg op!'
"Wellicht is het u niet opgevallen, maar Dorine heeft zich de laatste tijd enorm rustig gehouden. Ze pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer vliegruimte is ligt de lat hoog. In ‘Vlieg op!’ zingt Dorine het publiek wederom stevig toe! Scherend over hoge bomen, langs schaduwkanten en afgronden komt zij zichzelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en ziek goed op gitaar."

Impresariaat
Impresariaat Willem

Laatste nieuws
-al het nieuws over Dorine Wiersma

Bio.txt
Dorine Wiersma (Harderwijk 1967) studeert af als klassiek gitariste aan het Hilversums Conservatorium. Vanaf haar studiejaren schrijft zij teksten en muziek voor o.a. de zangeres Alexandra van Marken en de muziektheatergroep Flairck
Ze werkt enige jaren als instrumentaliste in diverse bands en ensembles. Samen met Barbara Tiggeler maakt ze in het jaar 2000 haar debuut op de Nederlandse cabaretpodia met het duo De Doos. Voor dit programma schrijft Wiersma alle teksten en muziek. Het duo bereikte in het jaar 2000 de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Vanaf 2003 gaat Wiersma alleen verder.

Naast haar werk als uitvoerend artiest ontwerpt en bouwt Dorine al vanaf 1997 muziekinstrumenten van diverse steensoorten, in opdracht van o.a het ASKO-ensemble, het Radio Filharmonisch Orkest en het Radio Kamer Orkest.
bron: dorine.info