www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Dorine Wiersma

Seizoen 2018-2019
Gaan we katten? (reprise)
-speellijst

Over 'Gaan we katten?'
In 'Gaan we katten?' zet Dorine haar nagels in het leven van vandaag. Met virtuoze gitaarliedjes in allerlei muziekstijlen. Met vlijmscherpe teksten met komische wendingen. Want er valt een hoop te katten.

Bijvoorbeeld op mensen die luidkeels hun hond corrigeren, op fundamentalistische gelijkhebbers, mannen met knotjes, acteervolk en Cito toetsen voor kleuters. Vilein, ongenuanceerd, wraakzuchtig en toch hoopgevend.

Impresariaat
Bureau Van Dam

Laatste nieuws
-al het nieuws over Dorine Wiersma

Bio.txt
Dorine Wiersma (Harderwijk 1967) studeert af als klassiek gitariste aan het Hilversums Conservatorium. Vanaf haar studiejaren schrijft zij teksten en muziek voor o.a. de zangeres Alexandra van Marken en de muziektheatergroep Flairck
Ze werkt enige jaren als instrumentaliste in diverse bands en ensembles. Samen met Barbara Tiggeler maakt ze in het jaar 2000 haar debuut op de Nederlandse cabaretpodia met het duo De Doos. Voor dit programma schrijft Wiersma alle teksten en muziek. Het duo bereikte in het jaar 2000 de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Vanaf 2003 gaat Wiersma alleen verder.

Naast haar werk als uitvoerend artiest ontwerpt en bouwt Dorine al vanaf 1997 muziekinstrumenten van diverse steensoorten, in opdracht van o.a het ASKO-ensemble, het Radio Filharmonisch Orkest en het Radio Kamer Orkest.
bron: dorine.info