portret

terug

In de media: Dorine Wiersma - 22 feb 2011
"In Goed zo Dorine! heeft ze haar weerzin tegen haar omgeving op een hele geestige en felle manier van zich afgeschreven. Misschien dramt ze iets te lang op dat ene thema door. (..) Maar in elk nieuw afreageerliedje heeft ze wel weer een andere invalshoek gevonden, zoals rijkdom, arrogantie of gebrek aan inlevingsvermogen. En Dorine Wiersma kan scherp zijn, vlijmscherp (..) Wat haar extra uitzonderlijk maakt, is haar muzikale gave. (..) Ze probeert diverse muziekstijlen uit, waaronder een paar ijzersterke bossanova-nummers. Schitterende, spannende melodielijnen en superieure akkoorden, die soms wat tegen de zang aanschuren, waardoor het zelfs voor wie geen woord Nederlands spreekt nog een topavond is. (..) Door haar droge verteltrant en een grappige versie van Blackbird van Paul McCartney (Klotevogel in de stille nacht) is Goed zo Dorine! veel meer dan de verzameling liedjes van die cd op het podium. Ze heeft een veel te korte speellijst voor zo'n prima programma."
'Scherpe en geestige afrekening met allergische antroposofen' door Patrick van den Hanenberg, in: Volkskrant, 2 feb 2011

"Met een laconiek soort ironie schetst ze haar leefomgeving als een oord van antroposofen, dierenfluisteraars, echtparen die een housewarming party organiseren voor hun honderd beste vrienden, gelovigen in kleurcoördinatie (..) en wat er nog meer in zo'n wijkje rijtjeshuizen woont. Dat zijn grappige verhaaltjes, die ze afwisselt met liedjes in dezelfde toonzetting. (..) Zeist West blijkt uiteindelijk geen avondvullend thema te zijn, daarvoor biedt dat thema te weinig ruimte voor variatie. Maar er staat heel wat vermakelijks tegenover."
'Grappige verhaaltjes' door Henk van Gelder, in: NRC, 8 feb 2011

"Haar teksten zijn scherp, maar in sommige van haar liedjes toont ze zich van haar gevoelige kant. (..) Rode draad in de voorstelling is Wiersma's weerzin tegen antroposofie en zweverige types die voortdurend bezig zijn met kosmische energie. Met evenveel plezier als venijn maakt ze de vrije scholen, de buren en de moeders op het schoolplein belachelijk. Wiersma weet in deze geestige voorstelling de aandacht en de lach vast te houden."
'Leven na Stoute Heleen' door Annet de Jong, in: Telegraaf, 31 jan 2011