portret

Dorine Wiersma

Seizoen 2019-2020
Waagstukken - met Mylou Frencken
-speellijst

Over 'Waagstukken'
"Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden: geluk is Mylou & Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein. Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je durven. Laten zien wat je in huis hebt, uitblinken, winnen. Opzij, want jij komt eraan! Maar wat als dat niet lukt, en je zo'n beetje door leven, liefde en werk heen stumpert? Ben je dan een loser? Of is het juist moedig om je zwakheden te tonen? Zijn de losers de nieuwe winnaars? Twee cabaretièrs laveren tussen lefgozers en lafbekken. Gewapend met piano en gitaar. In Waagstukken laten deze veelgeprezen liedjesschrijfsters het achterste van hun tong zien. Ze dagen elkaar en hun publiek uit. Wie toont het meeste lef? Want lef heb je nodig. Om door te gaan - of om er voor eens en voor altijd mee op te houden."

Impresariaat
Bureau Van Dam

Laatste nieuws
-al het nieuws over Dorine Wiersma

Bio.txt
Dorine Wiersma (Harderwijk 1967) studeert af als klassiek gitariste aan het Hilversums Conservatorium. Vanaf haar studiejaren schrijft zij teksten en muziek voor o.a. de zangeres Alexandra van Marken en de muziektheatergroep Flairck
Ze werkt enige jaren als instrumentaliste in diverse bands en ensembles. Samen met Barbara Tiggeler maakt ze in het jaar 2000 haar debuut op de Nederlandse cabaretpodia met het duo De Doos. Voor dit programma schrijft Wiersma alle teksten en muziek. Het duo bereikte in het jaar 2000 de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Vanaf 2003 gaat Wiersma alleen verder.

Naast haar werk als uitvoerend artiest ontwerpt en bouwt Dorine al vanaf 1997 muziekinstrumenten van diverse steensoorten, in opdracht van o.a het ASKO-ensemble, het Radio Filharmonisch Orkest en het Radio Kamer Orkest.
bron: dorine.info