Nigel Williams

Seizoen 2019-2020
De Rodeo's - met Johnny Trash, Wouter Monden (reprise)
-speellijst

Over 'De Rodeo's'
"Komen een kroeg binnen: een Brit, een Belg en een Hollander... het zou het begin van een mop kunnen zijn. Drie comedyvrienden zitten na een voorstelling aan een toog en na wat Belgische bieren smeden ze het plan om samen op tour te gaan als De Rodeo's. Waarom De Rodeo's?! Omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze met hun jokes de toeschouwers van hun stoelen kunnen doen vallen van het lachen.

De Rodeo's, dat zijn Nigel Williams, Johnny Trash en Wouter Monden. Drie authentieke comedians die met elk hun eigen stijl het publiek een onvergetelijke en onvervalste line-up presenteren."

Impresariaat (B)
Garifuna

Laatste nieuws
-al het nieuws over Nigel Williams

Bio.txt
Nigel Williams wordt in 1954 geboren in het Britse Bristol. In de jaren '70 komt hij naar naar Antwerpen. Daar werkt hij als fabrieksarbeider. Als vakbondsafgevaardigde voor het ABBV bij Opel Antwerpen leert hij spreken voor publiek.

Vanaf 1997 is hij actief als stand-up comedian, waaronder jarenlang als mc bij het comedycollectief Bonjour Micro. Zijn doorbraak komt als hij in 1999 Humo's Comedy Cup wint. Hij maakt twee soloshows 'One Night Stand' en 'Nog Beter'.

In 2001 speelt hij met Bert Kruismans en An Nelissen de voorstelling 'Gelukkig, Nieuwjaar'. An Nelissen vertaalde de 'Vagina monologen' voor vlaanderen. Uit de vriendschap met Nelissen en haar man Peter Perceval ontstaat het idee voor 'De penismonoloog', een biografie van een penis die afrekent met zichzelf en met zijn eigenaar. Het is een doorslaand succes in Vlaanderen en Williams speelt de voorstelling ook in Nederland.

Na 'De penismonoloog' volgen de geëngageerde avondvullende cabaretprogramma's 'Terrorist' (waarin hij uithaalt naar extreem rechts), 'Democlash' (waar hij zijn pijlen richt op de media en politici) en 'Geloof mij' (over godsdienstwaanzin, spirituele verzinzels en religieuze voorschiften).

Na nog drie avondvullende programma's, 'Working class hero' (2011), 'Nigel Williams bekent' (2013) en 'Accident De Parcours' (2015), stopt Williams met zaalshows. Voortaan is hij alleen nog als comedian actief.

Hij is ook regelmatig op tv te zien, in programma's als De laatste show, Open en Bloot, Jim TV, Vara Live en Raymann is laat. In 2008 brengt hij het nieuws ludiek onder de loep in het discussieprogramma Volt op één.