www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Nigel Williams

Seizoen 2021-2022
Tijdens de rust
-Tijdens de rust

Impresariaat (B)
Garifuna

Laatste nieuws
-al het nieuws over Nigel Williams

Bio.txt
Nigel Williams wordt in 1954 geboren in het Britse Bristol. In de jaren '70 komt hij naar naar Antwerpen. Daar werkt hij als fabrieksarbeider. Als vakbondsafgevaardigde voor het ABBV bij Opel Antwerpen leert hij spreken voor publiek.

Vanaf 1997 is hij actief als stand-up comedian, waaronder jarenlang als mc bij het comedycollectief Bonjour Micro. Zijn doorbraak komt als hij in 1999 Humo's Comedy Cup wint. Hij maakt twee soloshows 'One Night Stand' en 'Nog Beter'.

In 2001 speelt hij met Bert Kruismans en An Nelissen de voorstelling 'Gelukkig, Nieuwjaar'. An Nelissen vertaalde de 'Vagina monologen' voor vlaanderen. Uit de vriendschap met Nelissen en haar man Peter Perceval ontstaat het idee voor 'De penismonoloog', een biografie van een penis die afrekent met zichzelf en met zijn eigenaar. Het is een doorslaand succes in Vlaanderen en Williams speelt de voorstelling ook in Nederland.

Na 'De penismonoloog' volgen de geëngageerde avondvullende cabaretprogramma's 'Terrorist' (waarin hij uithaalt naar extreem rechts), 'Democlash' (waar hij zijn pijlen richt op de media en politici) en 'Geloof mij' (over godsdienstwaanzin, spirituele verzinzels en religieuze voorschiften).

Na nog drie avondvullende programma's, 'Working class hero' (2011), 'Nigel Williams bekent' (2013) en 'Accident De Parcours' (2015), stopt Williams met zaalshows. Voortaan is hij alleen nog als comedian actief.

Hij is ook regelmatig op tv te zien, in programma's als De laatste show, Open en Bloot, Jim TV, Vara Live en Raymann is laat. In 2008 brengt hij het nieuws ludiek onder de loep in het discussieprogramma Volt op één.