www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Yentl en De Boer

Seizoen 2021-2022
De Kampvuursessies
-speellijst

Over 'De Kampvuursessies'
"Kom lekker binnen, we steken een fikkie aan en gaan muziek maken! We kunnen niet wachten om onze mooiste en grappigste nummers weer voor jullie te spelen, en om onze nieuwe liedjes voor het eerst te laten horen. Met twee fantastische muzikanten, een heleboel instrumenten en een stapel hout komen we jullie kant op. Een kampvuurtje, binnen. Nep he. Want jongens, het blijft gewoon theater. En anders gaat het brandalarm... Moet iedereen naar buiten... Wordt het afgelast... Moeten we een nieuwe datum prikken... Is gewoon gedoe. Een nep-vuur dus."

Impresariaat
Bos Theaterproducties

Laatste nieuws
-al het nieuws over Yentl en De Boer

Bio.txt
Yentl Schieman (Kruiningen, 1986) en Christine de Boer (Baarn, 1983) leren elkaar kennen op de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie in Amsterdam waar ze in 2009 afstuderen. Met hun afstudeervoorstelling 'Kom je op ons partijtje?' waren zij onder andere te zien op het Vondelfestival en het Amsterdam Fringe Festival.

In 2013 winnen ze op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs van het Concours om de Wim Sonneveldprijs.

Vanaf 2014 spelen zij hun eerste avondvullende voorstelling 'De Meisjes'; 'een bonte verzameling muziek en scènes voortgebracht door hun meisjesbreintjes'. Over het verlangen om te dromen en te blijven spelen met verwachtingen in de grote mensen wereld.

Op 19 april 2015 werd hun lied 'Ik heb een man gekend' onderscheiden met de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2014.

Er volgen nog twee avondvullende voorstelling 'De snoepwinkel is gesloten' (2015) en 'Magie' (2018). Aangevuld met extra muzikanten brengen ze bovendien hun beste liedjes 'In concert' in 2016, 2017 en 2018.

Een nieuw programma genaamd 'Lacrimosa' wordt in 2019 een jaar uitgesteld als beide dames tegelijkertijd zwanger blijken en uiteindelijk twee uur na elkaar bevallen. Vervolgens wordt de voorstelling nogmaals uitgesteld vanwege de aanhoudende coronapandemie en besluiten ze de voorstelling te vervangen door De Kampvuursessies waarmee ze in 2020 al een aantal keer hadden gespeeld. Daarin zingen ze met een beperkte muzikale bezetting hun beste liedjes, aangevuld met materiaal dat voor 'Lacrimosa' was geschreven.