www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Yentl en De Boer

Seizoen 2018-2019
In concert
-speellijst

Magie (reprise)
-speellijst

Over 'In Concert'
"Het is inmiddels een beproefd concept: elke zomer verzamelen Yentl en de Boer hun allermooiste, grappigste en ontroerendste liedjes en trekken samen met hun lievelingsmuzikanten langs de zomerfestivals en (openlucht)theaters. In 2017 gaan ze een stap verder en duiken de meiden na de zomer twee maanden de theaters in met een verzameling van hun mooiste werk en gloednieuwe nummers."

Over 'Magie'
"Wanneer maakt u nou echt iets bijzonders mee? Ja, toen u een baby was. Toen hing er zo'n knuffel boven uw bed, waar muziek uitkwam als u aan het touwtje trok. Dat was genoeg voor urenlange verwondering. Maar tegenwoordig, de dagen trekken als een monotone massa aan u voorbij. Laatst at iemand een appel met klokkenhuis en al op. Daar voelde u wel wat bij. Maar dat er echt iets uitzonderlijks gebeurt? Zo'n moment, dat alles samenkomt, de optelsom meer is dan de delen. U schenkt uzelf nog een glas rode wijn in, morst op het kleed en stoot uw elleboog. U wilt nou eindelijk wel iets meemaken. Iets, dat u even optilt boven het alledaagse. Noem het 'Magie'."

Impresariaat
Bos Theaterproducties

Laatste nieuws
-al het nieuws over Yentl en De Boer

Bio.txt
Yentl Schieman (Kruiningen, 1986) en Christine de Boer (Baarn, 1983) leren elkaar kennen op de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie in Amsterdam waar ze in 2009 afstuderen. Met hun afstudeervoorstelling 'Kom je op ons partijtje?' waren zij onder andere te zien op het Vondelfestival en het Amsterdam Fringe Festival.

In 2013 winnen ze op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs van het Concours om de Wim Sonneveldprijs.

Vanaf 2014 spelen zij hun eerste avondvullende voorstelling 'De Meisjes'; 'een bonte verzameling muziek en scènes voortgebracht door hun meisjesbreintjes'. Over het verlangen om te dromen en te blijven spelen met verwachtingen in de grote mensen wereld.

Op 19 april 2015 werd hun lied 'Ik heb een man gekend' onderscheiden met de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2014.