www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Yentl en De Boer

Seizoen 2019-2020
Lacrimosa
-speellijst

Over 'Lacrimosa'
"Nee, dat klinkt niet vrolijk nee. Lacrimosa. Het betekent zoiets als 'diepbedroefd'. Of 'tot tranen geroerd'. Absoluut een in-en-in trieste titel. Treurigheid, eenzaamheid, onzekerheid. Bah zeg. Maar ja, zonder tranen geen leven. Luidkeels zingend over straat gaan, bestaat niet zonder de schorre keel van de volgende dag. Je kunt niet als een Tarzan door de jungle slingeren zonder er een oksel vol bloedzuigers aan over te houden. De derde voorstelling van Yentl en de Boer is een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn. Toch kunnen de zakdoeken thuisblijven: de leukste liedjesmakers van Nederland maken er een groot feest van. Muzikaal gaan ze verder, hun teksten zijn nog raker, en de sketches nog grappiger. Wat dat betreft had een vrolijker titel niet misstaan. Maar ja, soms is het niet anders.

Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Het cabaretduo ontving de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (Ik heb een man gekend), werd genomineerd voor de Neerlands Hoop (de prijs voor de meest belovende theatermakers met het grootste toekomstperspectief) en sleepte dit jaar hun tweede nominatie binnen voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het nummer Stop de Tijd. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Afgelopen seizoen kregen ze louter lovende recensies voor hun concertreeks Yentl en de Boer in Concert en hun tweede cabaretprogramma Magie."

Impresariaat
Bos Theaterproducties

Laatste nieuws
-al het nieuws over Yentl en De Boer

Bio.txt
Yentl Schieman (Kruiningen, 1986) en Christine de Boer (Baarn, 1983) leren elkaar kennen op de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie in Amsterdam waar ze in 2009 afstuderen. Met hun afstudeervoorstelling 'Kom je op ons partijtje?' waren zij onder andere te zien op het Vondelfestival en het Amsterdam Fringe Festival.

In 2013 winnen ze op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs van het Concours om de Wim Sonneveldprijs.

Vanaf 2014 spelen zij hun eerste avondvullende voorstelling 'De Meisjes'; 'een bonte verzameling muziek en scènes voortgebracht door hun meisjesbreintjes'. Over het verlangen om te dromen en te blijven spelen met verwachtingen in de grote mensen wereld.

Op 19 april 2015 werd hun lied 'Ik heb een man gekend' onderscheiden met de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2014.