Zak en As

Laatste nieuws
-al het nieuws over Zak en As

Bio.txt
In 1982 heeft Justus van Oel (Amsterdam, 1960), werkzaam in de reclame, een hoop teksten liggen. Hij haalt zijn schoolvriend Erik van Muiswinkel (Eemnes, 1961) erbij en begeleidt door Eric Eygenraam (Alphen a/d Rijn, 1961) winnen zij als Cabaret Zak & As in 1985 het Leids Cabaretfestival.

Vanaf 1989 wordt Eygenraam vervangen door Diederik van Vleuten. Maarten Wansink doet mee bij het laatste programma als speler en regisseur.

In 1991 is Van Oel, de creatieve kracht achter het gezelschap, uitgekeken op het cabaret. Twee weken later heft Zak & As zichzelf op. Van Oel richt zich op het schrijven van toneelvoorstellingen en is actief als columnist.

In latere jaren werken leden van Zak & As op verscheidene manieren nog wel met elkaar samen. Zo schrijft Van Oel voor Erik van Muiswinkel de voorstelling 'De Mensenvriend' en werkt Van Muiswinkel veelvuldig samen met Diederik van Vleuten. Naast hun theaterprogramma's zijn ze te zien in de televisieprogramma's Kopspijkers en Studio Spaan. In 2001 werken Van Oel, Van Vleuten en Van Muiswinkel mee aan Mannen voor vrouwen, een educatief programma voor vrouwen over mannen.