www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe CD’s

Leidsch Studenten Cabaret – Laat je zoon studeren
Quintessence Records – QS 900.176-2

Ter gelegenheid van een eenmalig besloten optreden van het Leidsch Studenten Cabaret op 30 november bij sociëteit Minerva te Leiden is bij Quintessence Records de legendarische LP ‘Laat je zoon studeren’ op cd verschenen. Voor het eerst na 40 jaar zullen Paul van Vliet, Floor Kist en pianist Kaj van Oven een selectie brengen uit het repertoire van toen.
Op 7 oktober 1957 richtten Paul van Vliet en Floor Kist het Leidsch Studenten Cabaret op hetgeen resulteerde in een avondvullend programma ‘Laat je zoon studeren’ dat in 1959 een zeer succesvolle première beleefde. Nadat een brand in december 1959 sociëteit Minerva deed afbranden besloot men een landelijke tournee te spelen waarvan de opbrengst voor de herbouw was bestemd.
In 1961 viel de groep uiteen. Van Vliet begon een cabaretcarriere met Cabaret PePijn en Floor Kist bleef teksten voor hem schrijven.
Op 30 november stond de oorspronkelijke kernformatie van Paul van Vliet, Floor Kist en Kaj van Oven nog eenmaal op het podium.
De cd ‘Laat je zoon studeren’ is een prachtig document waarop naast de nummers van de gelijknamige LP ook enkele nummers van de lp’s ‘Simpe, Sampe, Sompe’ en ‘Dag Ouwe Soc’ staan.
Het allermooiste is natuurlijk dat naast de heren ook Liselore Gerritsen te horen is. Tot ons groot verdriet is zij na Cabaret PePijn en een solo-carriere gestopt met zingen en draagt zij slechts sporadisch haar gedichten voor.

Categorie: CD | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.