www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Benefietvoorstelling Cystic Fibrosis

Op initiatief van cabaretier Lebbis en Cystic Fibrosis patiënt Maarten Koeman, vindt op maandagavond 25 juni in het Nieuwe de la Mar Theater te Amsterdam een wervelende benefietvoorstelling plaats. Dit heeft tot doel de naamsbekendheid van de ziekte Cystic Fibrosis te vergroten én geld te werven voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Met medewerking van Niet Uit Het Raam, Lebbis & Jansen, Owen Schumacher, Paul de Munnik, Klaas, Klotewijven (Lucretia van der Vloot en Ellen Pieters), Alkemade & Bloemen, Jan Pieterse en Maarten van Roozendaal. Presentatie: Jack Spijkerman.
Reserveringen: Nieuwe de la Mar Theater : 020 – 5305302,
Uitlijn : 0900 0191
Wat is Cystic Fibrosis

Persbericht

Benefietvoorstelling ten bate van Cystic Fibrosis
14 juni 2001

Op initiatief van cabaretier Lebbis en Cystic Fibrosis patiënt Maarten Koeman, vindt op maandagavond 25 juni in het Nieuwe de la Mar Theater te Amsterdam een wervelende benefietvoorstelling plaats. Dit heeft tot doel de naamsbekendheid van de ziekte Cystic Fibrosis te vergroten én geld te werven voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS)

Hoewel de aanleiding ernstig is, brengt deze avond veel vrolijkheid! Geheel belangeloos geven de beste cabaretiers acte de présence. Er zijn optredens te verwachten van:
Niet Uit Het Raam, Lebbis & Jansen, Owen Schumacher, Paul de Munnik, Klaas, Klotewijven (Lucretia van der Vloot en Ellen Pieters), Alkemade & Bloemen, Jan Pieterse en Maarten van Roozendaal. De presentatie van de avond is in handen van niemand minder dan Jack Spijkerman.

Cystic Fibrosis (CF) is een ernstige erfelijke aandoening die (vooralsnog) niet te genezen is. Kenmerkend voor Cystic Fibrosis is het taaie slijm dat door de slijmklieren in het gehele lichaam wordt afgescheiden. De ziekte wordt daarom ook wel taaislijmziekte genoemd.
Cystic Fibrosis is blijvend; tijdens het verloop van de ziekte worden de klachten over het algemeen steeds ernstiger. Dit leidt meestal tot een beperkte levensverwachting. Ondanks de sterke vooruitgang in de (medische) zorg overlijdt de helft van de patiënten voor het 30e levensjaar.

De opbrengst van deze avond komt volledig ten bate van de NCFS. Het geld wordt onder andere aangewend voor projecten waarmee de kwaliteit van het leven van CF-patiënten kan worden verbeterd en het geven van voorlichting over deze ziekte.

Met dank aan directie en medewerkers van het Nieuwe de la Mar Theater die geheel belangeloos hun medewerking verlenen.

Voor informatie over Cystic Fibrosis: www.ncfs.nl

Reserveringen:
Nieuwe de la Mar Theater : 020 – 5305302
Uitlijn : 0900 0191

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.