nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Gouden beelden

Als Nederlands equivalent van de Amerikaanse Emmy’s zijn onlangs de Gouden Beelden uitgereikt voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse televisieproducties en personen. Enkele winnaars:
Beste tv-persoonlijkheid – Jack Spijkerman
In de categorie Amusement – Dit was het nieuws
Beste comedy – Het zonnetje in huis.

Afgezien van de onduidelijk scheidslijn tussen amusement en comedy, was jurylid Harm Edens bij de laatste twee produkties betrokken. Edens had er wat ons betreft goed aan gedaan als hij zich had teruggetrokken om elke schijn van belangenverstrengeling te vermijden.
De carrière-award ging naar Aart Staartjes. Joost Prinsen, die samen met Staartjes in o.a. J.J. de Bom en Klokhuis speelde, reikte het beeld uit. Hij prees Staartjes artisticiteit en zijn strategisch en zakelijk inzicht en bracht de beste one-liner met "Zelden aan een vriend, zoveel geld verdiend."

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.