www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media

Raoul Heertje haalde alle landelijke pers met zijn vertolking van Lenny Bruce in de toneelvoorstelling van het NTT. Heertje speelt de hoofdrol afwisselend met Hans Lebbis.
Trouw evalueerde de voorstelling met Heertje (recensie niet online).
"Het gaat niet over Lenny Bruce, het gaat over jou. Sommige mensen geloven niet dat ik echt kwaad ben. Die denken: ‘goed gespeeld’ of ‘wat onwaarachtig’. Ik kan ver gaan, maar het is pas geslaagd als iets doordringt.”
‘Eerlijk zijn komt harder aan dan shockeren om de schok’
Ook NRC Handelsblad praatte met Heertje over de voorstelling en ook over de angel die uit het cabaret en de stand-up comedy is gehaald:
"Nu lopen we tegen hetzelfde probleem op als Lenny Bruce. Het gaat over een man die niet meer grappig wil zijn, die zijn publiek de waarheid wil zeggen. En tegelijkertijd is het een toneelstuk dat niet meer grappig wil zijn en de waarheid wil zeggen. Wij gaan dat probleem niet oplossen, we laten het gevecht zien. Met het gevaar dat de mensen het niet zullen pikken: ‘dikke lul, het is toch stand-up? Maak me maar aan het lachen!”’
Het gaat over jou
Op de website van NRC Handelsblad is ook de recensie te vinden. De recensent noemt de voorstelling bijna volmaakt. In timing, in de zucht gevaarlijk en confronterend theater te maken, in moed en emotioneel effect.
Raoul Heertje in een bijna volmaakte Lenny Bruce
In de Volkskrant echter een nogal slechte recensie.
"(…) de laatste woedekreten van een moegestreden komiek. Geen harde grappen meer, louter beschuldigingen aan het adres van het publiek. Zien ze dan niet dat de overheid de vrijheid van meningsuiting de nek omdraait? Het moet de apotheose worden van de voorstelling Lenny Bruce . Maar de haarscheurtjes die zich in de twee uur daarvoor hebben gevormd, zijn inmiddels vele centimeters breed. De productie stort als een slecht ontworpen flatgebouw in elkaar."
Zo’n prachtig onderwerp, zoveel fouten
Vorige week zette Jochem Myjer een groep CKV-ers van het IJsselsteinse Cals College uit de zaal verwijderen wegens klieren. In het Utrechts Nieuwsblad reageerde de locatiedirecteur van de school verbaasd. "Maar een klein groepje leerlingen was rumoerig, we vragen ons af waarom iedereen eruit moest. We vinden het heel vervelend dat dit is gebeurd."
Cabaretier Myjer zet jeugd de zaal uit
Zwartekat Forum: CKV
Het Rotterdams Dagblad over de voorstelling ‘Functioneel naakt’ van Theo Maassen: "een toonbeeld van subtiliteit en raffinement, en zeer waarschijnlijk het beste cabaretprogramma van dit seizoen."
Theo Maassen ontmaskert de mens als een dom dier
De Provinciale Zeeuwse Courant over Nilgün Yerli’s ‘Vreemde vreemdgangers’: "Allochtonen-cabaret? (…) Yerli’s waarnemingen zijn universeel en niet ‘Turks.’"
Yerli als ideale tolk
In dezelfde krant een bericht over cabaretiers met hun wortels in de Zeeuwse klei: Rob Urgert, Robbert Jan Proos en Kim Goedegebure (van Reijn en Goed).
Zeeuws cabarettalent even thuis

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.