nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Wertheim over Max Tailleur

De afgelopen maand herhaalde het VPRO late night-radioprogramma De Avonden de radiovierluik van Micha Wertheim over moppenkoning Max Tailleur, eerder uitgezonden in september 2000. Alle afleveringen zijn in realaudio na te luisteren.
In het eerste deel hoe Tailleur uitgroeide tot de koning van de mop, zijn vorming in Antwerpen tot de sluiting van cafe ‘De doofpot’.
eerste aflevering (vooruitspoelen naar 2e uur)
In het tweede deel: ‘Met een mop de wereld rond’; over de vele moppenboekjes, de platen, de wereldtournees en natuurlijk ‘De Geinlijn’.
tweede aflevering (vooruitspoelen naar 2e uur)
De derde aflevering gaat over de vraag hoe de moppen van Max in joods Nederland vielen en hoe hij zich opwierp als belangen-behartiger van reumapatiënten.
derde aflevering (vooruitspoelen naar 2e uur)
De vierde en laatste aflevering gaat over de vergeefse poging van Max Tailleur om een opvolger te vinden aan wie hij zijn moppenarchief kon nalaten. En een speurtocht door datzelfde archief met moppen.
vierde aflevering (vooruitspoelen naar 2e uur)
Henk van Gelder schreef voorafgaand aan de oorspronkelijke uitzending in het NRC een recensie over de documentaire. Deze is in Word-formaat te bekijken op de site van De Avonden.
recensie documentaire
website van De Avonden
Mocht het vooruitspoelen naar het 2e uur problemen opleveren, kies dan in de realplayer onder ‘View’ voor ‘Normal’, het is dan mogelijk om naar het tweede uur door te klikken.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.