www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media

We vonden in diverse kranten nog recensies van het afgelopen Cameretten Festival.
Het Rotterdams Dagblad was elke dag aanwezig.
Eerste voorronde
Tweede voorronde
Derde voorronde
Finale

Het Algemeen Dagblad had liever Wouter Deprez als winnaar gezien en besteedt aanzienlijke aandacht aan de jury.
‘Als Ruben en Nathan al verdiend hebben gewonnen, dan komt dat voor een groot deel door de overtuigende manier waarop ze deze megabak wisten te vullen. Pas wanneer zij van het podium zijn verdwenen en de betovering is opgehouden, vraag je je af waarom je nu precies zo onder de indruk was.’
Lefduo wint cabaretfestival

De recensente van Spits heeft zich niet echt vermaakt, valt op te maken uit de subkop van de recensie: ‘Engagement ver te zoeken tijdens matte finale’.
‘De jury merkte overigens terecht op dat het onderwerpniveau dit jaar tegenviel. Dat bleef hangen in de relationele sfeer en in seksuele toespelingen met af en toe een uitstapje naar een bredere interesse. Dat heeft weinig tot niets met cabaret te maken. Met Uitverbaasd onderscheidt het duo Ruben & Nathan zich wat dat betreft van de overige spelers. Met een supergladde Amerikaanse talkshow als raamwerk waren ze de enigen die nog wel de indruk wekten van een bredere maatschappelijke interesse.’
Cameretten voor Ruben & Nathan

Zwartekat-vriend Patrick Deters schreef na de finale een -boze- open brief naar de organisatie van Cameretten.
‘Mij bekruipt het gevoel dat de organisatie steeds meer haar blik verschuift naar andere doelen en niet langer alleen maar werkt voor het beginnende cabarettalent. De organisatie lijkt meer bezig met het trekken van volle zalen en het festival commercieel te laten slagen.’
Het Algemeen Dagblad is lovend over de nieuwe voorstelling ‘Stuk’ van Sanne Wallis de Vries.
‘En zo werkt Wallis de Vries volgens de één aan de vernieuwing, en volgens de ander aan haar ondergang. Tijdens de volgende tournee zullen velen de zaal vroegtijdig verlaten, dat lijkt zeker. Niet iedereen heeft het geduld om getuige te zijn van een meesterwerk in wording.’
Sanne Wallis slaat theaterwetten aan puin

BN/DeStem is zelfs bij monde van de recensent van de GPD zeer enthousiast over Sanne Wallis de Vries
‘Moge elke cabaretier ten prooi vallen aan heftige twijfel, als die, zoals hier het geval is, leidt tot prachtig theater. Grillig, onvoorspelbaar, idioot, vrolijk en chaotisch.’
Sanne Wallis de Vries slaagt in haar missie

Op de site van Spits een interview met Hans Sibbel.
‘Ik hoop echt dat mensen door mijn optredens weer zelf gaan nadenken en niet zomaar alles klakkeloos aannemen. Dat ze hun eigen mening vormen. Neem de reclamezin ‘Negen miljoen mensen doen het.’ Daaruit spreekt de gedachte ‘Als het maar massaal is, dan is het goed.’ Maar wie zijn dat dan? Misschien zijn het wel negen miljoen debielen die dat doen.’
Hans Sibbel: Ga zelf denken!

De Haagsche Courant sprak met Vincent Geers, stand-up comedian.
Over de voorkeur voor stand-up comedy boven cabaret: ‘Vanwege het snelle en het improviseren. Ik ben na die cursus gewoon op een open podium afgestapt en ik heb gevraagd of ik vijf minuten de tijd kreeg. Nou, daar heb ik wel wat overredingskracht voor nodig gehad. Het eerste optreden was doodeng en leek nergens op, maar het smaakte naar meer.’
‘In het echte leven ben ik teleurstellend anders’

In de Haagsche Courant ook een recensie van ‘Gehakt’, het programma van RUL dat onlangs in premiere ging.
‘Dat ‘Gehakt’ – een rake titel voor een programma vol goed bedachte sketches zonder rode draad en zonder hoogdravende pretenties – anderhalf uur de aandacht vasthoudt ligt aan het verschuiven van de machtsverhoudingen naarmate de voorstelling vordert.’
RUL mikt niet alleen op vette lach

Ter gelegenheid van het Deltion Cabaret Festival interviewde de Apeldoornse Courant de formatie ‘De Oermannen’, met vooral aandacht voor hun christelijke achtergrond.
”Echt gevaarlijk kun je ons niet noemen. Maar we komen ook niet met een christelijke boodschap, we hebben wel degelijk meer te melden.’ De Vries noemt het voorbeeld van een sketch over slavernij. ‘Die handelt over een Islamietje, een lui negertje en een witte meneer. Wij proberen het verhaal van de slavernij in omgekeerde volgorde te vertellen.”
Zevende Deltion Cabaretfestival in Buitensociëteit

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.