www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jongerentheaterdag

Op zondag 16 februari 2003 van 12.30 – 22.00 uur vindt in schouwburg Kunstmin te Dordrecht de 33e editie van de Jongerentheaterdag plaats. Een dag vol humor, spektakel, hilarische en absurdistische acts én bijzondere muzikale optredens.
Deze dag is speciaal georganiseerd voor programmeurs van jongerencentra, buurthuizen en kleine theaters, maar ook aantrekkelijk voor organisatoren van festivals en voor het onderwijs. Verder is iedere geinteresseerde welkom. Er zijn meer dan 25 optredens van groepen en solisten op het gebied van theater, cabaret, muziek en straattheater.
Op het programma staan onder andere Guido Weijers, Rop Janze uit Bovenkarspel en de duo’s Rozendaal/Van Alten en Reijn & Goed. Er is een bijzondere preview van Mothership Connection; de nieuwste voorstelling van Made in da Shade, gespeeld door Marjorie Boston. Het jonge talent is vertegenwoordigd met onder andere het winnend duo van het Cameretten cabaretconcours Ruben en Nathan, finalist Wouter Deprez en Tina de Bruin die de persoonlijkheidsprijs won. Uit het Groninger Studenten Cabaret Festival komen Syvia Robbenmont en Kleine Krokodil. Evenals vorig jaar zullen de presentatoren René M. Broeders en Jeroen S. Rozendaal hun opwachting maken en zal er een hilarisch straattheaterprogramma te zien zijn tijdens het Intermezzo van 18.00 – 19.30 uur. Voor de snelle inschrijvers is een tweetal workshops te volgen: een workshop Hiphop van de groep Youngblood, die ook een muziekoptreden zal verzorgen, en een workshop Theater door Jacques Brooijmans. De theaterdag wordt georganiseerd door bureau Kunst & Cultuur van PJ PARTNERS in samenwerking met de Popunie, die het muzikale programma in theatercafé Sybold van de Kunstmin verzorgt.
De toegang bedraagt voor de hele dag 12 euro. kaartjes zijn te reserveren bij Schouwburg Kunstmin, telefoon 078-6397979.
De site komt komend weekend online:
www.zwartekat.nl/jongerentheaterdag/

Categorie: Festivals | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.