www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Rooyackers, Kamps & Kamps

Positieve én kritische recensies voor Rooyackers, Kamps & Kamps.

“Rooyackers, Kamps en Kamps 3 is een uiterst vermakelijke voorstelling. De show kent weliswaar wat mindere momenten en overlappingen (hun eindeloos herhalen is een beetje een trucje geworden), maar wat vooral bijblijft, is hun absurde humor. Ook nu weer geldt: het gaat vaak nergens over, maar het is wel verdomde grappig. (..) De drie blinken vooral uit in rare vondsten en bizarre gedachtespinsels. Je zou het vondstjescabaret kunnen noemen, maar dat klinkt negatiever dan bedoeld. Met al het visueel en muzikaal geweld vallen de jongens in een buitencategorie van het cabaret. Die toevallig heel goed past bij deze tijd.”
‘Grappige onzin treft het doel’ door Merijn Henfling, in: Het Parool, 8 december 2003

“Rooyackers, Kamps & Kamps brengen voor het eerst niet alleen maar sketches voor de vette lach; het trio durft in het derde programma ook inhoudelijk te zijn. (..) Desondanks valt er op de derde voorstelling nog veel aan te merken, te veel. Sommige sketches zijn clou-loos, anderen zeuren veel te lang door en effecten als een geluidsband worden tot vervelens toe uitgemolken. Het spel is af en toe middelmatig en eigenlijk heeft het drietal te weinig sterk materiaal om te spreken van een avondvullend programma. (..) Naast de missers herbergt de voorstelling een ongeevenaarde portie geniale gekte. Met mooie, geestige visuele vondsten en zwartgallige grappen zet het drietal het publiek continue op het verkeerde been.”
‘Rooyackers, Kamps & Kamps wel geestig, maar nog lang niet gevierd’ door Alexander Nijeboer, in: De Volkskrant, 9 december 2003

“Voor voorstellingen die zweven tussen ‘ontzettend leuk’ en ‘stomvervelend puber-cabaret’ ben je bij het trio Rooyackers, Kamps & Kamps aan het goede adres. (..) bij vlagen vervelend, inhoudsloos, doelloos en irritant. En vrijblijvend, want koketteren met hun zogenaamde onkunde behoort steeds weer tot het grappenarsenaal. Dit keer gebruiken ze regelmatig een geluidsband, die de gedachten van het publiek (’wat is d

Categorie: In de media | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.