www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Prijzenfestival: Jongeren Bekijk’t TheaterAffichePrijs

Bram Vermeulen - Zonder titel. Klik voor een grotere versie De jongeren Bekijk’t TheaterAffichePrijs is gewonnen door, de onlangs overleden, Bram Vermeulen en Manu Veracx met hun affiche voor de voorstelling Zonder Titel van Bram Vermeulen.

De jongerenprijs organiseerde het TIN voor de derde keer met de culturele jongerenorganisaties Bekijk’t en cultonline.nl. De prijs bestaat uit Euro 500,-.
Klik op het affiche voor een groter exemplaar.

De Bekijk’t jury nomineerde uit de bijna zeshonderd affiches twaalf affiches. Hieruit kozen de jongerenredacties van Bekijk’t, cultonline.nl en Deadline hun winnaar. De jongeren omschrijven het affiche Zonder Titel als: ‘Deze poster trok gelijk de aandacht. Wat stond er toch onder die krassen? Er stond genoeg informatie op en hij was origineel. Ook valt hij buiten de boot als poster. Hij is veel meer gericht op de titel dan op de illustraties, zoals sommige andere posters. Hij is ook lekker simpel en gaat niet snel vervelen. Heel veelzijdig is de tekst onder de krassen, waaruit je opmaakt dat de show dus ook veelzijdig zal zijn.’

Andere cabaretgerelateerde genomineerden waren:
-‘Scenes voor de mensen’ van Droog Brood, ontwerp: Jona Rotting.
-‘Guzman deel uit’ van Javier Guzman, ontwerp: Emilio de Haan en Elwin Bes; fotografie: Jeroen Hofman
-Hybrishydrolisch van Alkemade & Bloemen, ontwerp: …, staat conceptcreatiecommunicatiebureau
-Rooyackers, Kamps & Kamps III van Rooyackers, Kamps & Kamps, ontwerp: Van GOG Ontwerpers

Acteur Jorn Heijdenrijk van Maatschappij Discordia heeft de dertiende TheaterAffichePrijs gewonnen met zijn affiche voor de voorstelling Woyzeck van ’t Barre land / Maatschappij Discordia. De TheaterAffichePrijs gaat uit naar het best vormgegeven theateraffiche van het afgelopen theaterseizoen.

Voor meer informatie over TheaterAffichePrijs04:
www.tin.nl/theaterafficheprijs
Beeldmateriaal is te downloaden via onderstaande link. Scroll naar de TheaterAffichePrijs, klik op titel en sla het bestand dan op.
www.tin.nl/beeldbank

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.