nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Elders op het web: Waar blijft de tijd?

3 november 1964: de presentatie van het cabaretprogramma ¹Waar blijft de tijd’. V.l.n.r. Sylvain Poons, Wim Ibo, Heintje Davids, Herman Tholen, Dora Paulsen, Bob Scholte, Joop de Leur en Paul Collin. Als wij ons niet vergissen voor het Tingel Tangel theater, het huidige Betty Asfalt Complex in Amsterdam

Vroeg u zich af waar de redactie vorige week uithing? Liefhebbers van het oudere Nederlandse cabaret zullen de komende tijd niet bij de computers vandaan te slaan zijn. Het ANP heeft namelijk de deuren van het foto-archief wijd opengegooid.

De collectie van het ANP Historisch Fotoarchief bestaat uit nieuwsfoto’s van 1900 tot heden. Vrijwel alle negatieven van de totale fotoproductie zijn bewaard gebleven en per dag gecategoriseerd. Vanaf 1956 tot 1996 werden de foto¹s van de dagelijkse productie in grote handgemaakte plakboeken geplakt. Met als resultaat meer dan 800 plakboeken met meer dan 300.000 foto’s.

Een ruime selectie van uit de plakboeken wordt de komende tijd op conserveringsniveau gedigitaliseerd en via deze website toegankelijk gemaakt. Daarnaast worden scans van nog oudere beelden uit de periode 1900 tot 1956 aan de website toegevoegd.

Niet alleen is het mogelijk om uren te grasduinen door duizenden foto’s, maar ook kunnen fotoafdrukken makkelijk via de site tegen kostprijs worden besteld.

Het ANP Historisch Fotoarchiefproject wordt gesteund door het cultuurfonds van de BankGiroLoterij.
www.anpfotoarchief.nl
tip: Erik

Categorie: Elders op het web | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon