nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Gouden Harp voor Wiegersma en Van Dongen

Vandaag werd bekend dat Friso Wiegersma en Lenette van Dongen een Gouden Harp hebben gewonnen.
Ook gitarist Jan Akkerman won.

Voor de Gouden Harp komen personen in aanmerking die zich gedurende hun carriere op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De prijs geldt als een van de belangrijkste voor Nederlandse muziek en werd voor het eerst in 1962 uitgereikt.

Wiegersma maakte zijn debuut als tekstschrijver voor Wim Sonneveld, maar schreef ook juweeltjesvoor andere artiesten als Willem Nijholt, Frans Halsema en Purper. Zijn teksten werden enige jaren geleden gebundeld in de kloeke bundel ‘Telkens weer het dorp’, wat aanleiding was voor de gelijknamige en succesvolle theatertournee met onder andere Jenny Arean.

De Gouden Harpen worden woensdag 16 februari a.s. tijdens het Harpen Gala in Theater ’t Spant in Bussum door de winnaars in ontvangst genomen.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.