nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Herman Berkien overleden

Kleinkunstenaar Herman Berkien (63) is woensdagochtend in zijn woonplaats Utrecht overleden aan een hartstilstand. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Berkien werd eerder deze maand al in het ziekenhuis opgenomen. Vorig jaar werd bij Berkien kanker geconstateerd en daarvan was hij nog herstellende.

De zanger/cabaretier begon zijn carriere in de jaren zeventig bij het Muzeval Cabaret van Hennie Oliemuller, waarna hij landelijk doorbrak in samenwerking met Tineke Schouten en zijn uitvoering van ‘Als ik boven op de Dom sta’ en het door hem geschreven Utrechtse ‘volkslied’ ‘Utereg me Stadje’. Nadien bleef Berkien een bekendheid in Utrecht.

Op 23 april 2002 werd Berkien opgenomen in de Orde van Oranje-Nassau. In november vorig jaar werd hij door burgemeester Brouwer onderscheiden met de Speld van de Stad Utrecht, voor zijn bijzondere verdiensten als kleinkunstenaar, vertolkingen van het Utrechtse lied en zijn inspanningen op maatschappelijk gebied.

Berkien wordt dinsdag gecremeerd in het Utrechtse crematorium Daelwijck. De dienst is openbaar.
www.hermanberkien.nl
tip: Michiel

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.