nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Prijzenfestival: Tollensprijs voor Deelder

Jules Deelder krijgt de Tollensprijs 2005. Het bestuur van het Tollens-fonds bekroont hem voor de ‘grote stilistische kracht van zijn geestrijke oeuvre en zijn pionierswerk voor een moderne theatrale podiumpresentatie van poëzie’.
De prijs, bestaand uit een geldbedrag van 2500 euro wordt zondag 25 september in het Tollenshuis van stichting Museum Rijswijk in Rijswijk aan hem uitgereikt.

Hendrik Tollens (Rotterdam 1780 – Rijswijk 1856) genoot in de negentiende eeuw grote bekendheid als dichter van onder meer Wien Neerlandsch bloed (1817) en het lange verhalende gedicht De overwintering der Hollanders op Nova Zembla (1818). In 2000 werd de prijs toegekend aan Drs P.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.