www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Frans van Dusschoten overleden

Conferencier, imitator en stemkunstenaar Frans van Dusschoten is dinsdag in zijn woonplaats Castricum op 72-jarige leeftijd overleden. Een woordvoerder van Joop van den Ende Theaterproducties heeft dat vanmorgen gemeld.

Van Dusschoten kreeg begin jaren ’70 nationaal succes als aangever voor grappen van André van Duin. Het duo werkte nauw samen met het theaterbureau Spotlight van de toen nog onbekende producent Joop van den Ende. Van Dusschoten en Van den Ende bedachten het concept voor de revue, waarbij het oorspronkelijk het idee was om Van Duin te laten fungeren als aangever. De rolverdeling werd echter al snel omgedraaid, met groot succes als gevolg.

Tussen 1968 en 1989 leende Van Dusschoten zijn stem aan diverse karakters uit de tv-serie De Fabeltjeskrant. In dat kinderprogramma voorzag hij onder anderen Meneer de Uil, Willem Bever, Momfer de Mol en Chico Lama van een stemgeluid. Hij was ook actief voor andere populaire kinderprogramma’s als Paulus de Boskabouter en de Smurfen (Brilsmurf en Knutselsmurf). In 1972 haalde hij als Willem Bever de tweede plaats in de hitparade met Hup daar is Willem met de waterpomptang.

Frans Joseph van Dusschoten werd op 6 augustus 1933 geboren in Amsterdam. Hij ging in 1993 met pensioen en trok zich terug in de anonimiteit in zijn woonplaats Castricum. Bij het Televizierringgala vorige week vrijdag liet Meneer de Uil nog wel van zich horen.
bron: ANP

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.