nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Interview met The Aristocrats-regisseur


Vandaag komt in America de DVD van ‘The Aristocrats’ uit, een documentaire over stand-up comedy. In de zomer van 2005besteedde Zwartekat al uitgebreid aandacht aan ‘The Aristocrats’, dat naast een boeiend kijkje in de stand-up comedy ook een zeer sterk gemaakte en fantastisch getimede documentaire is. Het draait niet zozeer om die ene vieze mop over ‘The Aristocrats’, maar het is juist de manier waarop deze niet eens zo erg goede grap door elke comedian anders wordt verteld.

Op 9 januari jl kreeg het Amsterdamse Toomler, thuishonk van de Comedytrain, de speciale Europese premiere. Een keur aan comedians was erbij, alsook de regisseur, stand-up comedian Paul Provenza, die speciaal was overgekomen uit Amerika. Na vertoning van de film werd Provenza geinterviewd door Hans Teeuwen. En met hun vriendelijke toestemming mogen wij dit nu op de site zetten.

Het werd een gesprek over de controverse rond de film, het eigenlijke onderwerp: ‘jazz’ in stand-up comedy, erge grappen, George Bush-stemmers die niemand kent, de heropstanding van Bob Saget (Full House en Funniest homevideos) en Provenzas nieuwe project, het verfilmen van het kinderboek ‘Everybody poops’.

De opnamekwaliteit is niet optimaal. Het publiek is niet echt hoorbaar, maar de vragen die ze stellen worden in de context wel duidelijk. En in de laatste vijf minuten komt er helaas een irritante piep doorheen, maar het is het doorbijten waard.

Voor meer over ‘The Aristocrats’:
Zwartekat Special over ‘The Aristocrats’
www.thearistocrats.com

Beluister het interview:
Hans Teeuwen interviewt Paul Provenza (mp3/2,9 MB)
foto: pjgdesign.nl

Categorie: Interviews |
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.