nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Fischer-nummer op Neerlands Hoop-CD

Op de onlangs op CD heruitgebrachte ‘Hoezo jeugdsentimentent’ van Neerlands Hoop is per abuis een lied van Jaap Fischer te horen,gezongen door Bram Vermeulen. Het nummer ‘Blaren’ is destijds vanwege bezwaren van Fischer op het laatste moment vervangen door ‘Marijke’ van Peter Koelewijn. In plaats van ‘Marijke’ is op de CD nu dus ‘Blaren’ te horen.

NRC Handelsblad vroeg Freek de Jonge en Fischer (nu bekend als Joop Visser) om een reactie. De Jonge is verbaasd en blijkt niet bij de CD-uitgave betrokken te zijn: ‘Het is echt een wanproduct. Ik werd pas geinformeerd toen de box al klaar was. Stom, want ze zijn zelfs geheel vergeten de elpee De Toetjes uit 1981 toe te voegen. En in het Ajax-stadion gaf iemand mij nog een band uit 1968 met liedjes die nooit eerder werden uitgebracht. Van die box hadden we dus iets moois kunnen maken. Maar helaas is het allemaal buiten mij om gegaan.’

Fischer reageert terughoudend: ‘Het is geen prettig nieuws dat u mij brengt. (..) Dit hadden ze natuurlijk nooit mogen doen. Mijn dag wordt hier niet vrolijker van.’
artikel NRC Handelsblad, met geluidsfragment
tip: Erik

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.