www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jeroen Bouwhuis wint Concours AKF


Jeroen Bouwhuis won vanavond tijdens Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festivalzowel de jury- als de publieksprijs. De tweede plaats was voor Maarten, de derde plaats voor Coen Jutte.

Over Bouwhuis zei de jury onder meer:
‘Jeroen kiest voor een mimevoorstelling die alle heersende vooroordelen over mime overboord zet. Fantasie en verbeeldingsvermogen zijn belangrijke ingrediënten. Jeroen was een half uur lang de baas over zijn lichaam, zijn mimiek, maar ook over de zaal. (..) De jury was onder de indruk van de door hem zelf samengestelde geluidsband die het optreden van Jeroen Bouwhuis begeleidde.’

Over Maarten:
‘(..) een geboren verteller die bovendien beschikt over een grote muzikaliteit. Je gaat van Maarten houden: hij is ontwapenend, intelligent, leuk en innemend. (..) Ook was de jury blij dat er bij Maarten af en toe tenminste enig engagement doorschemerde.’

Over Coen Jutte:
‘Coen Jutte kwam ook vanavond weer over als een ongeleid projectiel. Op zijn beste momenten is hij hilarisch en muzikaal, op zijn slechtste momenten is hij oppervlakkig en flauw. Jammer genoeg was dat vanavond te vaak het geval. (..) beschikt over een grote mate van muzikaliteit, heeft een wendbare stem en speelt uitstekend piano. Het talent van Coen Jutte staat buiten kijf, maar gaat te slordig met dat talent om. Zijn talent verdient nog meer aandacht en toewijding.’
www.blotebadgast.nl (Jeroen Bouwhuis)
www.coenjutte.nl
www.amsterdams-kleinkunst-festival.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.