nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe De la Mar wordt Oude Delamar

Enkele maanden nadat Freek de Jonge ‘voorgoed’ de deuren sloot van het Nieuwe de la Mar, opent het theaterdoodleuk opnieuw de deuren, onder de naam ‘Oude Delamar’.

Aangezien de aangekondigde verbouwing nog enige tijd op zich laten wachten, zocht en vond de gemeente een partij die het op zich wilde nemen om voor die historische plek aan de Marnixstraat activiteiten en voorstellingen te bedenken en te produceren, waardoor de zaal niet maandenlang ongebruikt zou blijven. Op initiatief van Ivo Niehe werd de stichting ‘We houden het nog even open’ opgericht die -zonder winstoogmerk- de exploitatie voor zijn rekening neemt. Voor de periode tot aan de dag waarop met sloop en herbouw begonnen wordt, is het theater omgedoopt tot Oude Delamar.

In de interim-periode (waarvan vooralsnog onzeker is wanneer die eindigt..) wil de stichting een podium bieden aan jong en oud theatertalent, met de nadruk op eenmalige, speciaal voor deze gelegenheid bedachte voorstellingen. Zo speelt Nieheop 25 april voor de pauze stukken uit zijn eigen Theatershow en treedt hij na de pauze op samen met John Kraaykamp.

Op 12 mei staat de Reve-avond onder leiding van Theodor Holman op het programma, met medewerking van onder andere Henk van Ulsen (12 mei). Bijzonder voor cabaretliefhebbers is ‘de week van de Grote Drie’ van 15 t/m 19 mei, waarin Paul Haenen op geheel eigen wijze het werk en het leven van Wim Sonneveld, Toon Hermans en Wim Kan belicht.

Meer informatie:
www.oudedelamar.nl

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.