nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

VSCD Jaarverslag 2005

Vandaag heeft de VSCD, belangenorganisatie voor podia en festivals, het jaarverslag 2005 online geplaatst.

Een aantal cabaret-gerelateerde opmerkingen uit het jaarverslag:
“De projectgroep (werkgroep) cabaret heeft zichzelf in 2005 opgeheven. De belangrijkste doelstellingen van de voormalige werkgroep (instellen van een cabaretprijs, onderzoek) waren bereikt.”

“De winnaars van de VSCD-cabaretprijzen 2005 zijn bekendgemaakt tijdens het TV-programma ‘de Wereld draait door’ op Nederland 3. De samenwerking met de VARA bracht geen van de betrokken organisaties (omroep, Bureau Promotie Podiumkunsten en VSCD) de uitreiking die men voor ogen had. Opnieuw wordt nagedacht over een geschikt format voor de uitreiking van de VSCD-cabaretprijzen.”

Verder: Stichting Promotie Theater en Concertbezoek (SPTC), direct gelieerd aan de VSCD, draagt zorg voor de Theater- en concertbon. De verkoop daarvan over 2005 is met 3,7% gestegen tot € 5.478.423,- (2004: € 5.276.810,-). Het aantal niet gebruikte bonnen over het jaar 2002 (lees: niet gebruikte bonnen na drie jaar) is echter sterk gestegen.

Verder viel ons op dat de SPTC heeft besloten om de beleggingsportefeuille van de ING bank naar Schretlen & Co over te dragen. Het bestuur is zich bewust van de belangenverstrengeling van één van zijn bestuursleden met Schretlen, maar heeft daar in volledige openheid onderling over gesproken. De uiteindelijke besluitvorming was unaniem. Dus.

Download het jaarverslag:
VSCD Jaarverslag 2005

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.