www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jan Boerstoel neemt afscheid van Buma/Stemra

Jan Boerstoel neemt maandag afscheid als voorzitter van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Een groot aantal theaterartiesten brengt in de schouwburg van Amstelveen een hommage aan een van de bekendste tekstschrijvers van Nederland.

Naast Karin Bloemen en Don Quishocking zijn er optredens van Lenette van Dongen, Diederik van Vleuten, Jenny Arean, Rients Gratama en Ivo de Wijs. Ze brengen door Boerstoel geschreven liederen op originele en verrassende manier ten gehore. De avond wordt gepresenteerd door Gerard Cox.

Boerstoel (1944) werd na zijn studie Nederlands en algemene taalwetenschap tekstschrijver en leverde ruim 37 jaar (lied)teksten voor een groot aantal cabaretiers. Ook schreef Boerstoel zogeheten column-gedichten voor Het Parool en het Algemeen Dagblad.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.