nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Andermans Veren presenteert ook vanavond weer De Kleinkunst Top 202, een top die geheel is samengesteld door de luisteraars. Tot en met 3 september zullen de meest aangevraagde liedjes en conferences uit de wereld van de Nederlandse kleinkunst de revue passeren.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens vanavond in Uitgelicht:
Uitgelicht heeft zes weken lang haar eigen Zomerfestival. Het programma duurt één uur langer en bevat geen interviews doch uitsluitend muziek. Drie uur lang presenteert Rinske Wels uitsluitend Nederlandstalige liedjes. Van Gerard Cox tot Jeroen Zijlstra en van Ruth Jacott tot Simone Kleinsma.
Radio 2, 20.00-23.00 uur.

In Volgspot kan je luisteren naar Cabaretiers in Concert, deel 2 met een registratie van het concert dat Paul van Vliet en Simone Kleinsma 13 juni gaf met het Metropole Orkest onder leiding van Jurre Haanstra vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Paul van Vliet koos voor dit concert een wat beschouwender repertoire. Zo zingt hij onder meer ‘Ik ben zo vaak opnieuw begonnen’, ‘Bovenop de Boulevard’ (over twee oudjes die mijmerend kijken naar het hippe leven dat zich beneden hen afspeelt), ‘De Zee’ en ‘In Optocht door de Tijd’.

Na afloop spreekt presentator Hijlco Span spreekt met hem over het concert, we krijgen een rondleiding door zijn werkhuisje, waar hij de laatste hand aan zijn teksten legt. Aan de wand twee geschilderde portretten van zijn ouders. Het gesprek kiest het perspectief van de van de 70-jarige Van Vliet, die terugkijkt op zijn leven, rustiger is geworden, maar nog steeds geen ‘Jan Tamelijk’ wil zijn
Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.