nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op het witte doek: Theo Maassen, Diederik Ebbinge

Theo Maassen speelt een bijrol in de korte film ‘De getuige’. Deze 10 minuten durende film, met in de hoofdrol Anniek Pheifer gaat aanstaande vrijdag op het Nederlands Film Festival in premiere en dingt mee in de Gouden Kalf Competitie.

De getuige loopt door de gangen van een gerechtsgebouw, met een zwevend meebewegende camera. In een bleekgetinte flashback wordt ze streng verhoord door twee agenten. In haar flashbacks bij het verhoor zien we de gebeurtenissen, die realistisch ogen, maar bij herhaling zo veranderlijk en onbetrouwbaar blijken als het menselijk geheugen. In hoog tempo wisselen de drie verhaallagen elkaar af, terwijl de getuige steeds nerveuzer wordt.
meer informatie
tip: Erik

Diederik Ebbinge van de Vliegende Panters is op het festival aanwezig met zijn debuutfilm ‘Naakt’ die hijregisseerde samen met Albert Jan van Rees. ‘Naakt’ duurt 7 minuten doet mee in de Debuut competitie.

Een jongetje zit met zijn vriendinnetje op de wip. Dan moet hij met zijn moeder mee, voor het eerst naar de sauna. Daar lopen allemaal grote mensen in hun blootje rond, met bungelende piemels, hangende borsten en drillerige vleesmassa’s. Buiten bij de uitgang staat een geklede slanke vrouw met een lieftallige glimlach. Als het jongetje ’s avonds welterusten is gekust, droomt hij dat ze samen op de wip zitten. In hun blootje.
meer informatie

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.