www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Problemen tv-serie Van Waardenberg

De NPS lijkt geschrokken te zijn ‘Camping Penis’, de nieuwe tv-serie van voormalig cabaretier Martin van Waardenberg. In het programma speelt Van Waardenberg de homoseksuele eigenaar van een camping, die zich afzet tegen zijn gasten, allochtonen en andere minderheden. Er zijn sketches met dronken Polen, een verwesterde moslim die de VS verheerlijkt en een Duitser die prikkeldraad om zijn tent spant met het bord ‘mijn kamp’. Tegen de Volkskrant zegt Van Waardenberg dat de NPS er niet om kan lachen.

Van Waardenberg: “Vooral die moslim die al zijn geloofsgenoten oproept om naar de VS te gaan omdat daar alles mag, zit de NPS dwars. Ik heb het idee dan de omroep bang is voor negatiever reacties uit de moslimwereld. (..) ze bleken daar trouwens ook helemaal niet te weten wie ik ben, ze hadden dus nog nooit iets van Waardenberg & De Jong gezien. De opnamen werden een dag van te voren afgeblazen, toen is er opnieuw overlegd. Ik heb het herschreven en toen hebben we zes afleveringen opgenomen. Opnieuw kon de NPS zich daarmee niet verenigen, vreemd.”

“Het gaat niet zozeer om de grofheid, maar om het tempo en de toon van sommige grappen,” zegt de verantwoordelijke bij de NPS, programmaleider Gamila Ylstra. Een van de besproken shots is dat van het bebloede hoofd van een dode vrouw als slot van een scene over steniging. Ylstra: “De NPS zendt veel programma’s uit over de multiculturele samenleving. Daar mogen grappen over gemaakt worden, maar wij beschouwen de multiculturele samenleving uiteindelijk als iets positiefs.”

De producent gaat deze week met de omroep praten, maar Van Waardenberg gaat ervan uit dat de NPS definitief afziet van het programma. Een woordvoerder van de NPS zegt dat het nog steeds de bedoeling is om de serie in het voorjaar van 2007 uit te gaan zenden. “We zijn in gesprek om een zo goed mogelijke eindversie te krijgen maar dat is normaal bij een creatief proces.”
bron: Volkskrant, via medialog.blogspot.com; aanvulling via NRC

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.