nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cultura: Donald Jones

Cultura, een digitaal themakanaal van de publieke omroep, besteedt aandacht aan Donald Jones als de eerste bekende zwarte ster in Nederland.

De Amerikaan Jones bleef Nederland en werd al snel bekend door de vele optredens in televisie-, theater- en cabaretproducties. Sieto en Marijke Hoving vroegen voor de voorstelling ‘Niet voor lange tenen’ van cabaret Tingel Tangel, hij speelde in de Snip en Snap Revue. Het bekendst werd hij echter met zijn optreden in de televisieserie ‘Pension Hommeles’ . In die serie, gemaakt door Annie M.G. Schmidt en Cor Lemaire, zong hij de grote hit ‘Ik zou je zo graag in een doosje willen doen’. Hij was enige tijd getrouwd met Adele Bloemendaal, uit dit huwelijk werd in 1963 acteur John Jones geboren. Donald Jones overleed op 5 november 2004, 72 jaar oud.

Cultura zendt vanavond een aflevering uit van Pension Hommeles (21.00 uur) en van de kinderserie Mik en Mak (21.42 uur). Ook is Jones te zien in een aflevering van het spelprogramma Hints (22.30 uur). De uitzendingen worden komende week nog herhaald op wisselende tijden.
meer informatie
cultura.nps.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.