nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cultura: De Mounties

Cultura, de digitale cultuurzender van de publieke omroep, besteedt aandacht aan Piet Bambergen en Rene van Vooren, samen bekend als het komische duo De Mounties.

Bambergen richtte De Mounties eind jaren veertig op met Fred Plevier. De landelijke doorbraak kwam in 1961 met een optreden in de Rudi Carrell Show. Nadat Plevier in 1965 overleed aan een hartaanval, vond Bambergen een nieuwe partner in Rene van Vooren (artiestennaam van Rene van Sleeswijk jr). Van Vooren zou uitblinken in het spelen van de aangever voor de dolle fratsen van Bambergen in De Mounties Show die tussen 1968 tot midden jaren tachtig door respectievelijk de AVRO en de TROS werden uitgezonden. Daarna legde het duo zich toe op een reeks kluchten die door de TROS op tv werden gebracht.

Vanaf eind jaren 80 volgden zij ieder hun eigen weg, waarbij Van Vooren meer een rol achter de schermen zocht, terwijl Bambergen actief zou blijven als acteur. Bambergen overleed in 1996, Van Vooren in 1998. Op Cultura worden een Mounties show, de ‘Mounties Jubileum Show’ en ‘Te gast bij de Mounties ‘ uitgezonden. De eerste uitzending is op 4 maart om 20.30 uur. Het avondblok wordt in de dagen na uitzending overdag en ’s nachts op wisselende tijden herhaald.
programma-informatie
cultura.nps.nl

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.