www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Sotheby’s veilt Snip en Snap

Sotheby’s in Amsterdam veilt op 14 maart vier schilderijen uit de collectie van komiek Willy Walden (1905-2003) en zijn weduwe Aase Rasmussen.

Naast een portret van Rasmussen uit 1955, geschilderd door Willem Gerard Hofker, wordt ook een ongedateerd dubbelportret van het duo Snip en Snap (Willy Walden en Piet Muyselaer, verkleed als dames) door Jacob de Bruyn aangeboden.

Willy Walden en Piet Muyselaar (1899-1978) trokken tientallen jaren volle zalen met hun revues. Na de dood van Muyselaar, die voor zijn collega zeer moeilijk te verwerken was, zei Walden het theater vaarwel en presenteerde hij met zijn vrouw Aase jarenlang het radioprogramma ‘Raad een lied of niet’.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.