nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw podium: M-Lab

Deze week opende in Amsterdam het nieuwe podium M-Lab de deuren. Onder meer Plien en Bianca, Acda en de Munnik, Ashton Brothers en Viggo Waas zullen daar try-outs spelen van hun nieuwe programma’s.

Stichting M-Lab, laboratorium voor muziektheater, is een initiatief dat makers van nieuw Nederlands muziektheater-repertoire (van hiphopmusical tot kleinkunst en van theaterconcert tot rockopera) ruimte biedt om hun idee├źn te ontwikkelen. Ruimte bieden betekent bij M-Lab enerzijds coaching en productionele ondersteuning en anderzijds exploitatie van een theater met 150 stoelen en repetitieruimtes.

Naast de voorstellingen van nieuwe makers brengt M-Lab jaarlijks twee bestaande, inhoudelijk en artistiek hoogwaardige producties in een nieuwe enscenering, die niet meteen commercieel te produceren zijn. Dit naar voorbeeld van het Londense theater Donmar Warehouse. Tevens biedt M-Lab ruimte aan (eindexamen-)voorstellingen van de verschillende muziekopleidingen, leesvoorstellingen, workshops en masterclasses.
www.m-lab.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.