www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Koningstheatercahier

Vanaf midden 2007 publiceert het Koningstheater driemaandelijks een Koningstheatercahier: boekjes rond het thema Kleinkunst, geschreven door Frank Verhallen en vormgegeven door Marc Heijmans. De redactie is in handen van Tessel van Aalst.

In juli verschijnt het eerste deel: vier kleinkunstpioniers (Fien de la Mar, Eduard Jacobs, Jean-Louis Pisuisse en Koos Speenhoff) staan centraal in vier teksten en zes schilderijen van Hanneke Gommers. In september verschijnt het tweede deel: de feestrede die Frank Verhallen eind 2006 uitsprak toen Theo Maassen de ‘Prijs van de Kritiek’ kreeg uitgereikt. In november volgt deel 3: een uitgave over Willem Wilmink. Daar is ook een cd bijgevoegd waarop (oud-)studenten van de Koningstheaterakademie liederen van Willem Wilmink zingen.

Koningstheatercahier is een reeks waarop belangstellenden kunnen intekenen. Er verschijnen vier delen per jaar (steeds omstreeks mei, september, november en februari) in een bijzonder luxe uitgave. Oplage van elk boekje is slechts vijfhonderd exemplaren, waarvan er honderd zijn genummerd en gesigneerd door de auteur.

De belangrijkste reden voor dit initiatief is de behoefte van de auteur om kleinkunst-gerelateerde teksten uit te geven die niet geschikt zijn voor publicatie bij grote uitgeverijen. Dit omdat de onderwerpen te specifiek zijn, zoals het geval is bij de uitgaven die gewijd zullen zijn aan de collectie van het Koningstheatermuseum. Of omdat het niet de bedoeling is er een groot publiek mee te bereiken, maar juist de exclusiviteit voorop te stellen. Dit geldt onder meer voor de feestrede voor Theo Maassen.
voor meer informatie
tip: Alexander, Jaap, Peter, Rene etc

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.