nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Max Tailleur

Vanmiddag herhaalt het tv-programma ‘Het uur van de wolf’ een documentaire over de humorist Max Tailleur (1909-1990). In ‘Ik lach om niet te huilen’ gaat documentairemaakster Laetitia Schoofs op zoek naar de man die schuilging achter de artiest Tailleur.

Max Tailleur was voor iedereen de grappenmaker, de ‘Koning van de witz’. Hij overleefde de Tweede Wereldoorlog door naar Zwitserland te vluchten en beleefde zijn grootste successen in de jaren ’50 en ’60 als moppentapper in de Doofpot, en door de verkoop van meer dan een miljoen moppenboekjes. De buitenwereld hield hij op een veilige afstand. In sommige joodse kringen riep hij weerstand op vanwege zijn joodse moppen. In zijn privĂ©-leven kampte hij met een zware vorm van reuma.
Nederland 2, 18.55 uur.
biografie Max Tailleur

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon