nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Multimedia

Het radioprogramma Nachtvluchten put uit de collectie van Het Nederlands Archief voor Beeld en Geluid. Afgelopen weekend zonden ze in het tweede uur een bijdrage uit van de VPRO, gemaakt door Wim Noordhoek en A.J. Heerma van Voss getiteld ‘Wat ik hoorde…’ een programma uit 1994 waarin men herinneringen ophaalt aan geluiden en de muziek uit lang vervlogen tijden. In deze aflevering gaan we terug naar de jeugd van cabaretiere Brigitte Kaandorp, de tijd van de snelkookpan, Heintje, de Volkswagen Kever en het radioprogramma ‘Raden maar’ met Kees Schilperoort.
download de uitzending (2e uur)

In het eerste uur van de uitzending op 22 september en aflevering van Vlucht in het Verleden. Piet Ekel werd geboren op 21 september 1921 en verwierf landelijke bekendheid met zijn vertolking van Malle Pietje, in de beroemde televisieserie Swiebertje. Hij werkte in talloze hoorspelen, maar deed ook theater, televisie, was producer en platenmaker en hij blonk uit in het creĆ«ren van ’typetjes’, veelal met een merkwaardig accent. In een aflevering uit Negen heit de klok maakte hij deel uit van het ensemble. Piet Ekel heeft op 21 september zijn 86ste verjaardag gevierd. De acteur en kleinkunstenaar Sieto Hoving werd op 22 september 83 jaar, hij richtte in de jaren vijftig de cabaretgroep Tingeltangel op. Uit 1958 is een optreden getiteld ‘Niet voor lange tenen’ bewaard gebleven. Een dag eerder nog trad hij op in het Koningstheater Den Bosch onder de titel Sieto Hoving leest Sieto Hoving.
download de uitzending (1e uur)

In het vierde uur van dezelfde uitzending op 22 september zond Nachtvluchten een aflevering van Volgspot uit met Joop Doderer. In 1997 sprak Hijlco Span met Doderer over ondermeer zijn jeugd, de relatie met zijn vader, zijn voorliefde als jongen om het theatervak in te gaan, het verloop van zijn veelzijdige 55-jarige carriere, de veranderingen binnen het acteursvak, zijn bekendste creatie Swiebertje en de samenwerking met Wim Sonneveld.
download de uitzending (4e uur)

Op 9 september jl herhaalde Nachtvluchten een aflevering van Spiegels uit 2003. Peter Heerschop ging na het VWO in Bussum naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, waar hij Joep van Deudekom en Viggo Waas leerde kennen. Eind jaren tachtig richtten ze cabaretgroep NUHR op. In 2003 was de cabaretier en columnist te gast in deze bijdrage van de RVU. Coen Verbraak sprak met hem over zijn werk, creativiteit, de zoektocht naar rust, zijn doelstellingen, de samenwerking met de collega’s, de cabaretgroep ‘Niet uit het raam’ en de toekomst.
download de uitzending (2e uur)

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.