www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Blijvend applaus voor Kraaijkamp

John Kraaijkamp heeft vandaag in Amsterdam de Blijvend Applaus Prijs 2007 ontvangen. De acteur werd onderscheiden voor zijn ‘opmerkelijke en bijzondere bijdrage aan het Nederlandse theater, de film en de televisie’, zoals de jury het uitdrukte.

De prijs bestaat uit een bedrag van 5000 euro, een bronzen beeldje en een feestelijke theatervoorstelling. De jury prees vooral de veelzijdigheid van Kraaijkamp, die jarenlang met Rijk de Gooyer een komisch duo vormde maar ook bij het RO Theater King Lear speelde. Kraaijkamp (1925) werd eerder onderscheiden met de Louis D’Or (1984) en een Gouden Kalf (1986).

De Blijvend Applaus-prijs, die aanvankelijk om de twee jaar maar nu elk jaar wordt toegekend, gaat altijd naar een artiest die op een lange loopbaan kan terugzien. In 2006 kreeg Adèle Bloemendaal de prijs. Eerder winnaars waren onder meer Elisabeth Andersen (2004) en Ramses Shaffy (2002).

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.