nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Amerikaanse comedian George Carlin (71) overleden

Afgelopen zondag is George Carlin in Los Angeles overleden. Hij werd 71 jaar. Carlin wordt gezien als een van de beste en meest invloedrijke Amerikaanse stand-up comedians. Hij had een carriere van ruim veertig jaar.

In 2004 moest hij alleen Richard Pryor voor laten gaan in de lijst van de 100 beste comedians aller tijden. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich van een doorsnee comedian tot een eigengereid scherp observator van menselijk gedrag, religie en taal, met als hoogtepunt de in het puriteinse Amerika omstreden ‘Seven words you can never say on television’-routine.
beluister deze routine

Bekijk hier vele shows van George Carlin:
Google Video: George Carlin
New York Times: George Carlin, 71, Irreverent Standup Comedian, Is Dead
CNN: Award-winning comedian George Carlin dies
Reuters: Edgy comic George Carlin dies in L.A., aged 71
Wikipedia: George Carlin
www.georgecarlin.com

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.