www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Muslim Comedians Stand Up

Op 29 augustus zendt het tv-programma Uur van de Wolf ‘Muslim Comedians Stand Up’ uit. Deze documentaire vertelt het verhaal van vijf jonge Amerikaans-islamitische comedians in verschillende stadia van hun carrière.

Na de aanslag op het WTC krijgen ze het advies zich ‘koest’ te houden en niet op te vallen, maar dat druist in tegen hun ambities als artiest. Met provocerende grappen proberen ze het te maken als performer en ondertussen de stereotypen rond moslims en hun verschillende culturele achtergronden onderuit te halen. De documentaire werpt een nuchtere blik op wat het inhoudt om stand-up comedian te zijn, moslim te zijn anno nu en op de extra lastige combinatie van beide.

Zelfspot en confronterende grappen moeten vooroordelen en angsten ontzenuwen, maar als Ahmed Ahmed (foto) voor een optreden naar Dubai vliegt, blijkt hoe diep deze desondanks ingrijpen in zijn dagelijkse leven. Op van de zenuwen en gekleed in overdreven Amerikaanse sportkleding begeeft hij zich naar de luchthaven. Als hij tot zijn verbazing snel en zonder problemen langs de douane is, realiseert hij zich dat een cameraploeg voor hem een ideale reisgenoot is: “Travelling has never been easier. Thanks guys!”
Nederland 2, 23.20 uur.

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.