nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Einde Openluchttheater nabij

Het einde van het Vondelpark Openluchttheater lijkt nog slechts een formaliteit nu de Amsterdamse Wethouder voor Kunst & Cultuur onverkort het advies van de Amsterdamse Kunstraad heeft overgenomen waarin wordt voorgesteld om de subsidie met 50% te korten.

De onlangs afgesloten handtekeningactie heeft haar niet op andere gedachten gebracht. Half november vergadert de commissie kunst & cultuur van de Gemeenteraad over de adviezen.

Het Vondelpark Openluchttheater brengt al 35 jaar drie maanden per jaar honderden optredens die volgens hen door de jaren heen honderdduizenden Amsterdammers en niet-Amsterdammers hebben weten te trekken. Halvering van de subsidie – terwijl er geen mogelijkheden meer zijn om de eigen inkomsten te verhogen – brengt het programmeringsbudget en de organisatiekracht zo ver omlaag dat doorgaan geen zin heeft, aldus de organisatie.

De organisatie doet, namens artiesten, instellingen en publiek, nog een laatste maal een klemmend beroep doen op de Wethouder, de commissie en de Gemeenteraad om middelen te vinden waardoor het Openluchttheater ook in 2009 en daarna kan blijven bestaan.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.