nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Citroentje met suiker als hoorspel

De KRO komt vanaf 2 maart met het radiofeuilleton Citroentje met Suiker. Het hoorspel, dat iedere werkdag wordt uitgezonden op Radio 5, is gebaseerd op de tv-serie uit 1972/1973, de spin off van ’t Schaep met de 5 Pooten van Eli Asser. Elke aflevering duurt ongeveer zes minuten.

De serie speelt zich af in het Amsterdamse café De Kip van kroegbaas Mees, zijn vrouw Toos, schoonvader Akkie en zwager Manie. Het radiofeuilleton ontleent de titel, de locatie en de hoofdpersonen aan de de tv-serie, maar de verhaallijnen en dialogen zijn speciaal voor de radio geschreven. De KRO wil met Citroentje met Suiker een toegankelijke dramaserie maken voor een breed publiek, met de sfeer van de hoorspelen uit de jaren ’60 en ’70, maar inhoudelijk met onderwerpen uit de maatschappij anno 2009.

De vaste cast van het hoorspel bestaat uit Marjolein Algera, Rob van de Meeberg, Frits Lambrechts, Reinder van der Naalt, Harry Slinger en Bea Meulmante. Daarnaast zijn er enkele gastrollen.
tip: via mediajournaal.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.