nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vincent Bijlo crisismanager bij Llink

De in zwaar weer verkerende publieke omroep Llink heeft cabaretier en schrijver Vincent Bijlo aangesteld als crisismanager. Bijlo heeft volgens de omroep een plan opgesteld om duizend leden per dag binnen te halen. De ‘duurzame’ omroep kampt met geldnood en moet voor 1 april 24 duizend leden binnenhalen om te blijven bestaan.

De afgelopen week bleek dat bij de omroep een tekort op het programmabudget is ontstaan. Het Commissariaat voor de Media bepaalde toen dat de Nederlandse Publieke Omroep Llink niet langer mag financieren. Llink verkeerde daardoor in acute geldnood en vroeg uitstel van betaling aan. De rechtbank van Amsterdam verleende uitstel en stelde een bewindvoerder aan die de financiële zaken op orde moet krijgen.

Bijlo zegt het te betreuren dat de omroep ‘zelf nog niet zo duurzaam gebleken is’. ‘Maar dit mag ons niet uit het veld slaan.’ Vergeleken bij de problemen in de banksector zijn de problemen van Llink volgens de cabaretier van zeer geringe omvang.

De omroep trad in 2005 toe tot het publieke bestel. Llink heeft nu ruim 126 duizend leden en moet er voor 1 april 150 duizend hebben om te blijven bestaan.
via: novum

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.