www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Stand-up comedians springen in de bres voor gevangen collega

Comedians met hun roots in het Comedy Cafe Amsterdam, zoals Arie Koomen, Martijn Oosterhuis, Bram van de Velde en Chris van den Ende spelen op 5 mei een benefietvoorstelling in het Betty Asfalt Complex. De opbrengst komt ten goede van de Birmese komiek Zarganar, veroordeeld tot 35 jaar cel wegens kritiek op het militaire regime.

Zarganar keek tijdens de recente overstromingen in zijn land niet werkeloos toe, bood de helpende hand aan getroffen landgenoten. Daar dit niet naar de zin was van de Birmese autoriteiten, zit hij vermoedelijk voor de rest van zijn leven onder erbarmelijke omstandigheden gevangen. Inmiddels is bekend geworden dat de medische toestand van Zarganar zorgelijk is en dat hij medische hulp nodig heeft. Om aan geld voor zijn behandeling te komen, organiseert stand up-comedian Hans Jongsma een benefiet-avond met optredens van hilarische stand-up comedians.

Lachen, terwijl je ondertussen een goede zaak steunt. Dat kan op 5 mei. Kaarten zijn 15 euro. Voor meer informatie:
www.bettyasfalt.nl
www.amnesty.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.