nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Kaandorp

Brigitte Kaandorp heeft zaterdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen. Kaandorp kreeg het lintje, Officier in de Orde van Oranje-Nassau, opgespeld door Job Cohen, burgemeester van Amsterdam. Kaandorp staat deze weken in Koninklijk Theater Carré met haar voorstelling Zó. Cohen betrad tot verrassing van Kaandorp na haar toegift het podium, sprak haar toe en speldde haar vervolgens het lintje op.

In zijn toespraak lichtte Cohen de onderscheiding als volgt toe: ‘Omdat u als cabaretiere, tekst- en liedjesschrijfster een grote bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse cultuur. Omdat u door uw geheel eigen, geraffineerde theaterspel dat zich onder meer kenmerkt door vermeende stunteligheid, hilarische breedsprakigheid en gevarieerd liedrepertoire veel succes heeft bij een breed publiek. En omdat u zich heeft ingezet voor jong talent en verschillende goede doelen.’
foto: Katiche van der Knoop

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.