nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Teveel / te weinig theaters in Nederland

Onlangs recyclede Chasse-directeur Cees Langeveld voor zijn aanstelling als hoogleraar zijn proefschrift-stelling van drie jaar geleden dat steeds meer gemeenten een eigen theater bouwen, zonder op de rest van de regio te letten. Daarover berichtten we op zaterdag 23 mei jl.

Een interview met Langeveld in het NRC was aanleiding voor Hans Onno van den Berg, directeur van de Vereniging van Schouwburg- en concertgebouwdirecties (VSCD), om in dezelfde krant te reageren en vraagtekens te zetten bij de juistheid van deze (veronder)stelling.
NRC: Nederland heeft juist te weinig theaters

Het interview staat niet online. Het proefschrift van Cees Langeveld wel.
‘Economie van het theater’ (2006)

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.