nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront

Claudia de Breij – Dingen die fijn zijn
Verhalenbundel, verwacht in oktober 2009
ISBN 978 90 468 0691 3

‘Over dingen die fijn zijn, en over dingen die dat niet zijn, maar waar – door erover te schrijven – toch nog iets van te maken valt. Over vakanties van vroeger, en dat die jaren duurden. Over neven, zwagers en ooms, en hoe vertederend bezweet die zijn als ze op je bruiloft om half twaalf eindelijk de dansvloer op durven. Over vreemd- en over doodgaan. Over waarom ze houdt van het koningshuis, en van Mart Smeets, en waarom Harry Mulisch eigenlijk een lief klein grijs pluizenbolletje is. Over waarom Neil Diamond cool is, en Kerst wél gezellig, en het leven, al met al, sorry voor het woord, toch wel heel fijn. Onder het motto ‘we zijn er nu toch, dus laten we er dan ook maar wat van maken’, is Dingen die fijn zijn een onweerstaanbaar optimistisch boek voor deze sombere tijden.”

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.