www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Edison oeuvreprijs voor Van Veen

Herman van Veen is zondagavond, tijdens een speciale voorstelling ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag, in Koninklijk Theater Carré onderscheiden met een Edison Oeuvreprijs Kleinkunst. Hij ontving de prijs uit handen van zijn vriend Paul van Vliet.

De Edison Stichting kent Van Veen de prijs toe voor zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek. ‘Zijn zingen, viool spelen en schrijven maken hem tot een veelzijdig artiest die reeds acht Edisons heeft mogen ontvangen.’

De Oeuvreprijs Kleinkunst werd zondag voor de tweede maal toegekend. De eerste ging in 2006 naar Ramses Shaffy.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.