www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Overleden: Ton van Duinhoven

Acteur Ton van Duinhoven is donderdag op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was bekend van onder meer de tv-serie Hadimassa en de reclames voor Jamin. Eén van zijn bekendste typetjes was de Feyenoordsuppoost Crooswijk. Maar hij was veelzijdiger dan dat, met rollen in stukken van Shakespeare en Shaw. In 1962 speelde hij het toneelstuk ‘De duivel hale ze’, met de eerder deze week overleden Conny Stuart.

Na de HBS wordt Van Duinhoven journalist bij Het Parool, maar na het spelen in het Amsterdamse journalistencabaret De Inktvis werd hij professioneel cabaretier. Na een kort engagement bij het ABC Cabaret van Wim Kan en Corry Vonk, ging hij naar het Vrije Toneel van Cor Ruys. Vanaf dat moment combineert hij serieuzer toneel, radio en tv-werk met cabareteske rollen in Hadimassa,met een jonge Kees van Kooten en Wim de Bie, en vervolgens in de Van Speykshow.

In 1974 wordt Van Duinhoven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij was sinds 1960 getrouwd met Ina van Faassen.

In december 2008 zond de AVRO in het tv-programma Close Up een portret van hem uit.
Close Up: Ton van Duinhoven
Youtube: reclame voor Jamin
Youtube: Lied voor Amsterdam

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.